Baca Al-Mathurat Tiap Hari


Al Ma'thurat
المَأثُورَاتُ
Al-Mathurat ialah wirid dan doa harian yang disusun oleh As Syahid Imam Hassan Al Banna berdasarkan dalil-dalil yang sahih; dan amalan yang dilakukan oleh Rasulullah SAW. 

Al Mathurat zikir pagi dan petang.

Boleh ikut baca sambil mendengar bacaan al-Mathurat:


doa almathurat - 01fatihah

doa almathurat - 02-baqarah-1-5-aliflammim

doa almathurat - 03-baqarah-255-kursi1

doa almathurat - 04-baqarah-256-257

doa almathurat - 05-baqarah-284-285
doa almathurat - 06-baqarah-286

doa almathurat - 07-ikhlas

doa almathurat - 08-falaq

doa almathurat - 09-nas

doa al-mathurat - 10-doa01-pagi


doa al-mathurat - 11-doa02-pagi

doa al-mathurat - 12-doa03-pagi

doa al-mathurat - 13-doa04-pagi

doa al-mathurat - 14-doa05-zikir-puji

doa al-mathurat - 15-doa06-reda-islam

doa al-mathurat - 16-doa07-zikir-reda-seberat-arasy


doa al-mathurat - 18-doa09-elak-syirik

doa al-mathurat - 19-doa10-elak-jahat-makhluk

doa al-mathurat - 20-doa11-elak-sikap-buruk

doa al-mathurat - 21-doa12-sihat-badan

doa al-mathurat - 22-doa13-elak-fakir

doa al-mathurat - 23-doa14-elak-jahat-sendiri

doa al-mathurat - 24-doa15-istighfar-taubat

doa al-mathurat - 25-doa16-tasbih-taubat

doa al-mathurat - 26-doa17-salawat-kalam

doa al-mathurat - 27-doa18-doa-sahabat

Alhamdulillah.... Istiqamah kita membaca al-Mathurat pagi dan petang. 
Untuk bacaaan petang tukar:

 اَصْبَحْنَا  kepada   اَمْسَيْنَا  

 وَاِلَيْهِ النُّشُوْرُ  kepada  'wa ilai hil masir'

 اَصْبَحْنَا وَاَصْبَحَ    kepada  اَمْسَيْنَا وَاَمْسَى  

 اَصْبَحْتُ  kepada    'amsaitu'


Ayat disalin dari website m-mathurat.com, ribuan terimakasih. Alhamdulillah tercapai hasrat untuk dapat membaca al-mathurat yang ber 'font' besar terus dari blog melalui hand-fon. Lagi pula, memori telefon dah semakin kurang. Jadi untuk jimatkan space, dapat lah saya delete kan saja applikasi al-Mathurat yang telah di-upload ke dalam telefon sebelum ini... Alhamdulillah. 

**Doa Selepas Wirid Al-Mathurat ada di SINI

**maksud ayat-ayat al-Mathurat ada di sini

61 comments:

  1. terima kasih atas info ini...sangat berguna utk saya...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...
    saya juga dalam proses untuk istikomah baca al mathurat ni...
    thanks for sharing

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah. Tuan telah membuat org yg melayari website tuan dapat membaca terus dari fon, pahala berpanjangan selagi org yg membaca mathurat dari website tuan ni. Barakallahufik.

    ReplyDelete
  4. Alhmdulillh..bru lepas bace guna website ni..

    ReplyDelete
  5. Kalau boleh sertakan dng doa selepas baca al mathurat ye. Terima kasih :)

    ReplyDelete
  6. terimakasih. selalu guna website ini

    ReplyDelete
  7. Terima kasih. Selalu masuk website ni bila baca mathurah :)

    ReplyDelete
  8. Bagus...tapi nk doa skli boleh x

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..terima kasih..semuga Allah memberkati hidup saudari sekeluarga..amin.

    ReplyDelete
  10. Mudah baca kat tipon saya.. tq ye

    ReplyDelete
  11. Terima kasih puan. Semoga Allah berkati usaha puan. Hp saya pun kecil, tak dapat install. Baca di blog pun ni je. Jazakallah.

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah. Terima kasih. Semoga Allah berkati hidup puan sekeluarga. InsyaAllah

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah....

    Terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  14. Bagus nye ade org letak dkt blog camni.kdg2 nk bace mathurathilang.mls nak dunlod apps kat fon sbb mkn space.bukak je blog ni ble bace.tp kalo ade doa skali lg best.nway mmg terbaik...smoge dpt saham pahale org yg bace mathurat kat blog ni <3

    ReplyDelete
  15. InsyaAllah moga kita semua istiqamah dgn bacaan ni .. Terima Kasih and saya minta izin untuk share ya Puan

    ReplyDelete
  16. Terima kasih atas perkongsian. semoga puan mendapat rahmat Ilahi. Aamin

    ReplyDelete
  17. alhamdulillah . terima kasih

    ReplyDelete
  18. Terima kasih atas perkongsian semoga mdpt keberkatan

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah.. Syukran atas perkongsian.. Sgt bermanfaat untuk semua.. 😊

    ReplyDelete
  20. Terima kasih diatas perkongsian al mathurat. Utk penambahbaikan boleh sertakan doa slps mathurat ini. Kerjasama anda didahului dgn ucapan terima kasih.

    ReplyDelete
  21. Tk tuan allah saja yg membalas kebaikan tuan

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah dah ada yg ditambah dlm almathurat ini.. terimakasih

    ReplyDelete
  23. T.kaseh. semoga mendapat ganjaran Dan pahala brteruasan dr Allah s.w.t

    ReplyDelete
  24. Saya mohon download image ayat2 nya ya.
    Jazakallahu khairan kathira

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah. Dapat baca terus dari sini. Terimakasih usaha murni ini.

    ReplyDelete
  26. Terima kasih atas perkongsian...

    ReplyDelete
  27. Terima kasih atas usaha murni tuan blog. Alhamdulillah dpt dimaanfaatkan oleh semua. Moga beroleh baraqah dan pahala berpanjangan.

    ReplyDelete
  28. Terima kasih. Semoga Allah merahmati tian..

    ReplyDelete
  29. Assalamualaikum.
    Terima kasih atas usaha meletakkn salinan Mathurat di internet. Sangat memudahkan saya hanya menggunakan hp di mana sahaja, dlm apa jua keadaan, blh baca pagi & petang. Semoga Allah merahamati tuan/puan yg berusaha.

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah syukron.
    WaJazakallah hu khairon buat semua atas doa..aamiinn

    ReplyDelete
  31. Teeima kasih tuan, semoga tuan dan keluatga dilimpahi rahmatvoleh Allah s.w.t

    ReplyDelete
  32. Terima kasih.. Semoga Allah memberkati puan sekeluarga..saya share...

    ReplyDelete
  33. Alhamdulillah...setiap kali nak baca saya buka blog ni..tk kerana berkongsi.
    Moga menjadi saham di akhirat kelak aamiin..

    Jemputlah ke blog saya

    http://www.mamafreshpicks.wordpress.com

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah syukron tuan puan atas doa..Aaminn ya Allah

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum...
    Terima kasih puan, Saya baru sahaja membawa Al makthurat dari blog puan, semoga menjadi saham hinggga ke akhirat Aamiin

    ReplyDelete
  36. syukran jazilan.. semoga drahmati allah selalu

    ReplyDelete
  37. alhamdulillah selesai membaca mathurat dari website ini sementara menanti penerbangan. lega rasanya. terima kasih tuan. semoga diberkati.

    ReplyDelete