Keceriaan Kelas


Lucu pula bila teringat dialog dengan anakku dua tiga hari lepas...

Anakku: Mama, ada tak ape ape yang dah tak nak kat umah kita ni?

Saya:: Ooo... kira barang recycle la ya?

Anakku: Ha'ah.. untuk projek 'keceriaan kelas' la, Ma...

Saya yang tak brape fokus sangat dengar jawapan yang last tu, terus jawab balik, "Okay, nanti mama cari baju2 yang dah tak pakai ek!"

Anakku: "Err baju?... emp, takdenya kitaorang nak gantung bundle dekat kelas tu, Ma..."


***************

Ha...ha..
Kesimpulannya.... nak kena dengar betul2 dan faham sebelum jawab.. :)


6 comments:

Che Mid said...

Ha ha, betullah tu.. biasanya orang perempuan kalau nak recycle tu apa lagi... baju lama la...

Cikli said...

recycle je duit..

nur said...

Che Mid..
Sayang rasa kat sume baju2 lama.. nama je baju lama tapi masih elok dan cantik.. tu yang cari peluang kasi2 orang instead of buang.

nur said...

Cikli..
Nak recycle duit kena bawak pegi bank negara..hehe..InsyaAllah yang rosak2 tu sume dapat ganti yang baru..

sal said...

keceriaan..

pandai si anak nak ceria2kan kelas yee..
klu akak selalunya, bgi idea je utk ceriakan kelasnya..

nur said...

Sal...
Kasi idea je pun dah ok... kurang2 kita ada saham sama, kan sal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...