tazkirah ramadhan

Bila tiba malam dan hari Jumaat, jom kita baca Surah al-Kahfi

jom hafal 10 ayat awal dan 10 ayat akhir Surah al-Kahfi, di SINI

....dan banyak2 kita berselawat ke atas Nabi SAW

....dan banyak2 kita berselawat ke atas Nabi SAW

Netbook Asus Eee PC 1015 PW


Alhamdulillah syukur.... semalam dapat tumpang beli netbook saing dengan anak2 yang cari notebook di Plaza Low Yatt. Tersangatlah sweet kaler... kaler purple.. :) Saiz pula just nice, muat dalam hand-bag saya.. senang dibawa ke mana-mana.. :)

Sebelum tu dah survey kat internet brand mana yang paling baik spec, stability dan world of mouth-nya. Ternyata netbook/notebook Asus jatuh pada ranking no.1 berbanding Toshiba, Acer, Dell dll.

Masa tengok gambar dalam tenet dah suka, bila tengok yang betul-betul dekat low yatt.. alamak terus jatuh cinta.. he he..

Mohon pada Allah agar ada keberkatannya. Moga dapat dimanafaatkan sebaik mungkin dalam cernaan minda dan cetusan idea di alam ciber.. mohon pada Allah agar dipertingkatkan lagi kekuatan bermuhasabah diri, insaf dengan diri yang begitu kerdil.. Allah jadikan dunia untuk manusia dan manusia dijadikan untuk akhirat. Jadi sama2 kita gunakan semua equipment yang ada di sekeliling kita dengan sebaik-baiknya dalam usaha pencarian serta perkongsian ilmu yang bermanafaat, InsyaAllah. Biar ada peranan kita biarpun sekelumit...


Alhamdulillah.

******************

Asus Eee pc 1015pw netbook specs :

  • Operating System: Genuine Windows ® 7
  • Express Gate
  • Display: 10.1 “LED backlit WSVGA screen (1024 × 600), Matte
  • CPU & Chipset: Intel ® Atom ™ N550 Pineview-M
  • Asus Eee pc netbook memory: 2GB DDR3 SO-DIMM
  • Wireless Data Network: WLAN 802.11b 2.4GHz @ *
  • Bluetooth3.0 *
  • Hard Drive: 500GB ASUS WebStorage
  • Camera: 0.3M Pixel
  • Audio: Hi-Definition Audio CODEC
  • Stereo speakers
  • Microphone
  • 1 x VGA connector
  • 3 x USB 2.0
  • 1 x 10/100 LAN RJ-45
  • 2 x Audio Jack (headphones / mic-in)
  • Card Reader: MMC / SD (SDHC)
  • Asus Eee pc netbook battery: 10 hours (6 cell 48W / h)
  • Dimensions: 36.4mm ~ 262x178x23.6
  • Weight: 1.25Kg (with 6 cell battery)

6 comments:

Anonymous said...

Wooo...menarik bangat !!

Semoga harta itu menjadi hamba tuannya, bukan tuan menjadi hamba hartanya.

syaz@rozelt said...

sy pkai netbook asus jugak..dh dekat setahun kot gune..so far ok lagi..bateri tahan lama..hehe

nur said...

Anon..
Memang menarik..alhamdulillah..:)

Betul, dunia jangan di hati.. biar duk kat tangan je.. he he

nur said...

syaz@rozelt...

Waa, geng la kita syaz.. :)
Akak baru nak stat pakai, harap2 menyenangkan takde kasi masalah.
Seronok, handy...ringan cam bawak gula sekilo..he he

Cikli said...

boleh dibawa ke mana-mana lah saiz ni.

nur said...

Cikli...
Itu le...memang cari yang kecik boleh pakai outdoor..
Kalau saiz besar, defeat the purpose..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...