Get Reward from Allah



Bismillahirrohmanirrohim

Pagi ni kami semua makan lempeng je.  Itu je yang sempat buat untuk alas perut en suami yang nak ke ofis.  Sedappp makan lempeng ni, kena pulak bila cicah2 dengan gula atau susu pekat... aishh... alhamdulillah senang hati... kenyang en suami makan lempeng sebelum berangkat pergi.. :)

Cara saya buat lempeng senang je:  Bahan-bahannya hanya terdiri dari tepung gandum, air masak, sedikit garam dan sedikit susu cair.  Bancuh kesemuanya hingga adunannya pekat sikit dari adunan nak buat roti jala.  Goreng dengan sedikit planta, bukan dengan minyak masak ya.  Rasai-lah kesedapannya... he he

Hari ni nak share satu software yang selalu jadi peneman saya sepanjang hari kat rumah. Masa sibuk kat dapur pun, saya on je dengar ngaji yang disampaikan oleh Sheikh Mishari.  Tak payah nak kena pergi continue on surah2 berikut secara manually.  Kita cari je surah2 mana yang kita nak, automatik ia akan terus bersambung-sambung bacaannya.  Teramatlah bagusnya website ini.. semua ada termasuklah keseluruhan 114 surah dalam al-Quran, bukan hanya dengar boleh baca sekali, translation-nya kita boleh dapat dalam bahasa Melayu, tafsir, hadith soheh Bukhari;Muslim dll, nama-nama Allah, boleh set laungan Azan, learn Arabic, tengok tv live dari Mekah dan macam2 lagi.  Jemput semua ke sana, boleh free download software... so senang kalau time kita takde line internet pun, still boleh on dengar orang ngaji.. Alhamdulillah


Silalah ramai-ramai ke sini:  http://www.searchtruth.com/

Get Reward from Allah:

Please forward the software to all the Muslim brothers and sisters you know and remember that the Prophet Muhammad SAW says: "The one who guides to good will be rewarded equally". 



May Allah bless u with goodness, wassalam. 



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...