Baca Al-Mathurat Tiap Hari


Al Ma'thurat
المَأثُورَاتُ
Al-Mathurat ialah wirid dan doa harian yang disusun oleh As Syahid Imam Hassan Al Banna berdasarkan dalil-dalil yang sahih; dan amalan yang dilakukan oleh Rasulullah SAW. 

Al Mathurat zikir pagi dan petang.

Boleh ikut baca sambil mendengar bacaan al-Mathurat: di SINI 


doa almathurat - 02-baqarah-1-5-aliflammim

doa almathurat - 03-baqarah-255-kursi1

doa almathurat - 04-baqarah-256-257

doa almathurat - 05-baqarah-284-285
doa almathurat - 06-baqarah-286

doa almathurat - 07-ikhlas

doa almathurat - 08-falaq

doa almathurat - 09-nas

doa al-mathurat - 10-doa01-pagi


doa al-mathurat - 11-doa02-pagi

doa al-mathurat - 12-doa03-pagi

doa al-mathurat - 13-doa04-pagi

doa al-mathurat - 14-doa05-zikir-puji

doa al-mathurat - 15-doa06-reda-islam

doa al-mathurat - 16-doa07-zikir-reda-seberat-arasy


doa al-mathurat - 18-doa09-elak-syirik

doa al-mathurat - 19-doa10-elak-jahat-makhluk

doa al-mathurat - 20-doa11-elak-sikap-buruk

doa al-mathurat - 21-doa12-sihat-badan

doa al-mathurat - 22-doa13-elak-fakir

doa al-mathurat - 23-doa14-elak-jahat-sendiri

doa al-mathurat - 24-doa15-istighfar-taubat

doa al-mathurat - 25-doa16-tasbih-taubat

doa al-mathurat - 26-doa17-salawat-kalam

doa al-mathurat - 27-doa18-doa-sahabat

Alhamdulillah.... Istiqamah kita membaca al-Mathurat pagi dan petang. 
Untuk bacaaan petang tukar:

 اَصْبَحْنَا  kepada   اَمْسَيْنَا  

 وَاِلَيْهِ النُّشُوْرُ  kepada  'wa ilai hil masir'

 اَصْبَحْنَا وَاَصْبَحَ    kepada  اَمْسَيْنَا وَاَمْسَى  

 اَصْبَحْتُ  kepada    'amsaitu'


Ayat disalin dari website m-mathurat.com, ribuan terimakasih. Alhamdulillah tercapai hasrat untuk dapat membaca al-mathurat yang ber 'font' besar terus dari blog melalui hand-fon. Lagi pula, memori telefon dah semakin kurang. Jadi untuk jimatkan space, dapat lah saya delete kan saja applikasi al-Mathurat yang telah di-upload ke dalam telefon sebelum ini... Alhamdulillah. 

**Doa Selepas Wirid Al-Mathurat ada di SINI 

**maksud ayat-ayat al-Mathurat ada di SINI 

**sentiasa diperingatkan oleh ustad di majlis ilmu untuk istiqamah baca Penghulu Istighfar (di SINI) pagi dan petang...

217 comments:

1 – 200 of 217   Newer›   Newest»
Nanni said...

terima kasih atas info ini...sangat berguna utk saya...

Unknown said...

Assalamualaikum...
saya juga dalam proses untuk istikomah baca al mathurat ni...
thanks for sharing

Unknown said...

Alhamdulillah. Tuan telah membuat org yg melayari website tuan dapat membaca terus dari fon, pahala berpanjangan selagi org yg membaca mathurat dari website tuan ni. Barakallahufik.

Unknown said...

Timee kasihhh

Unknown said...

pe' terbaik...saudara

Pengedar Shaklee Klang said...

Terima kasih.,.

Unknown said...

Alhmdulillh..bru lepas bace guna website ni..

Unknown said...

Jazakallah

Unknown said...

Kalau boleh sertakan dng doa selepas baca al mathurat ye. Terima kasih :)

ladyvvip said...

Jazakallah syukran

Unknown said...

Alhamdulillah terima kasih

CikSembang said...

terimakasih. selalu guna website ini

Agent Topup Unimalaya said...

Terima kasih. Selalu masuk website ni bila baca mathurah :)

Luqman Arif said...

Trimas

Unknown said...

Bagus...tapi nk doa skli boleh x

Unknown said...

alhamdulillah..terima kasih..semuga Allah memberkati hidup saudari sekeluarga..amin.

Unknown said...

Mudah baca kat tipon saya.. tq ye

Unknown said...

Terima kasih puan. Semoga Allah berkati usaha puan. Hp saya pun kecil, tak dapat install. Baca di blog pun ni je. Jazakallah.

Unknown said...

Alhamdulillah. Terima kasih. Semoga Allah berkati hidup puan sekeluarga. InsyaAllah

Pengedar Shaklee Klang said...

Alhamdulillah....

Terima kasih atas perkongsian

Anonymous said...

Assalamualaikum, ada tertinggal iaitu bacaan 'bismillahillazi la yadhurru ma'as mihi..(dan selanjutnya) pada himpunan ini.

fiay said...

Bagus nye ade org letak dkt blog camni.kdg2 nk bace mathurathilang.mls nak dunlod apps kat fon sbb mkn space.bukak je blog ni ble bace.tp kalo ade doa skali lg best.nway mmg terbaik...smoge dpt saham pahale org yg bace mathurat kat blog ni <3

Unknown said...

InsyaAllah moga kita semua istiqamah dgn bacaan ni .. Terima Kasih and saya minta izin untuk share ya Puan

caliph said...

alhamdulillah, terbaik

JannahAnggun said...

Terima kasih atas perkongsian. semoga puan mendapat rahmat Ilahi. Aamin

Unknown said...

alhamdulillah . terima kasih

Unknown said...

terima kasih

Unknown said...

Terima kasih atas perkongsian semoga mdpt keberkatan

Hariz said...

Alhamdulillah.. Syukran atas perkongsian.. Sgt bermanfaat untuk semua.. 😊

Unknown said...

Alhamdulillah. Syukran 😊

Unknown said...

Terima kasih diatas perkongsian al mathurat. Utk penambahbaikan boleh sertakan doa slps mathurat ini. Kerjasama anda didahului dgn ucapan terima kasih.

rostamhotwheels said...

Terima kasih

kamalina said...

Jazakallah khathiran

MADIARWANA said...

Tk tuan allah saja yg membalas kebaikan tuan

CikSembang said...

alhamdulillah dah ada yg ditambah dlm almathurat ini.. terimakasih

nur said...

Alhamdulillah..jazakillah

Apa daaa... said...

T.kaseh. semoga mendapat ganjaran Dan pahala brteruasan dr Allah s.w.t

Unknown said...

Saya mohon download image ayat2 nya ya.
Jazakallahu khairan kathira

Unknown said...

Terima kasih..

nur said...

Silakan...alhamdulillah

nur said...

Sama2

nur said...

Amiinn ya Allah

nur said...

Amiinn ya Allah

nur said...

Amiinn..ya Allah

Nas said...

Alhamdulillah. Dapat baca terus dari sini. Terimakasih usaha murni ini.

Fatimah said...

Suka blog sis ❤️

tulip_biru said...

Terima kasih atas perkongsian...

D'Fadzr said...

Terima kasih atas usaha murni tuan blog. Alhamdulillah dpt dimaanfaatkan oleh semua. Moga beroleh baraqah dan pahala berpanjangan.

Unknown said...

Jazakallahukhairan khatira.

Unknown said...

Terima kasih. Semoga Allah merahmati tian..

Su'aida said...

Assalamualaikum.
Terima kasih atas usaha meletakkn salinan Mathurat di internet. Sangat memudahkan saya hanya menggunakan hp di mana sahaja, dlm apa jua keadaan, blh baca pagi & petang. Semoga Allah merahamati tuan/puan yg berusaha.

nur said...

Alhamdulillah syukron.
WaJazakallah hu khairon buat semua atas doa..aamiinn

Unknown said...

Teeima kasih tuan, semoga tuan dan keluatga dilimpahi rahmatvoleh Allah s.w.t

Unknown said...

Jazakallahukhairan tuan.

Unknown said...

Terima kasih.. Semoga Allah memberkati puan sekeluarga..saya share...

Ayu said...

Alhamdulillah...setiap kali nak baca saya buka blog ni..tk kerana berkongsi.
Moga menjadi saham di akhirat kelak aamiin..

Jemputlah ke blog saya

http://www.mamafreshpicks.wordpress.com

nur said...

Alhamdulillah syukron tuan puan atas doa..Aaminn ya Allah

PutriRimba said...

Assalamualaikum...
Terima kasih puan, Saya baru sahaja membawa Al makthurat dari blog puan, semoga menjadi saham hinggga ke akhirat Aamiin

nur said...

Aamiinn...
Jazakillah

Unknown said...

syukran jazilan.. semoga drahmati allah selalu

nur said...

Aamiinn....
Jazakillah

Unknown said...

alhamdulillah selesai membaca mathurat dari website ini sementara menanti penerbangan. lega rasanya. terima kasih tuan. semoga diberkati.

Unknown said...

Tq

Unknown said...

Tq

Unknown said...

Alhamdulillah,terima kasih sangat2,memudahkan saya membaca walau di mana berada,semoga pahala mengalir kpd puan, aamiin.

Unknown said...

Alhamdulillah..terimakasih ilmunya..semoga jd amal jariah yg bermanfaat tika di saaaanna..

Unknown said...

Perkongsian yg sgt bgus..Smg mndpt phla yg brpnjgn��

seven7 said...

Ringkas dan padat, perkongsian yang bermanfaat semoga amal jariah ini berpanjangan hingga ke liang lahat

Umie qaseh said...

Alhamdulillah....syukran

Mazni Binti Mustafa Al Bakri said...

Alhamdulillah...x byk on9 almathurat tanpa dload. Moga mendapat pahala berterusan kpd tuan rumah.
Nak baca dr buku gelap sbb anak2 masih tidur..hehe

Unknown said...

هَٰذَا رَحْمَةٌ مِّن رَّبِّى ...Terima kasih.

Unknown said...

Jazzakumullah khairan kathira

Unknown said...

Alhamdulillah... Bru selesai...

Unknown said...

Alhamdullilah IMAM di surau tempat selalu amal selepas dolat subuh.

Unknown said...

Sy seorg mualaf..bleh bagi bacaan rumi utk zikir ini..

Unknown said...

Alhamdulillah. . Terima kasih diatas Al Mathurat yg disediakan... Memudahkan saya utk membaca dimana mana...

Unknown said...

Alhamdulillah..

Shukri Zakaria said...

Assalaamualaikom Tn Admin. ...
Kalau boleh Tn tolong letakkan bbrpa kali ulangan pd sesetangah ayat Al Matsurat spt yg terdpt di dlm kitab kitab Al Matsurat.
Tk di atas usaha yg besar ini.

suriahcollections said...

Terima kasih atas perkongsian ini sangat bermanfaat..hanya Allah saja yg dpt membalasnya..

Vitamin Syaza (VS) said...

Tq atas perkongsiannya .

nur said...

Sama2
Jazakallah hu khoiron

nur said...

Wsalam.
Di ulang 3x bermula 'asbahna/amsaina hingga tiga Qul

nur said...

Minta maaf tak dapat sampaikan hasrat cik/puan. Boleh cuba cari di mana2 kedai buku, mungkin ada.

nur said...

Alhamdulillah

nur said...

Alhamdulillah

nur said...

Alhamdulillah

nur said...

Aminnn ya Allah
Jazakallah hu khoiron

nur said...

Aminn ya Allah
Alhamdulillah

Unknown said...

Semoga perkongsian ini juga asbab saudara sampai ke syurga Allah

Unknown said...

T.kasih..banyak manfaat

Ami said...

Terima kasih♥️

Unknown said...

Alhamdulillah,terima kasih puan semoga Allah memberi ganjaran di dunia dan akhirat..aamiin

Unknown said...

Alhmdulillah. t.kasih puan. saya nak minta izin nak pinkan laman puan di fon saya supaya senang saya baca tanpa merujuk buku lagi.

Unknown said...

Alhamdulillah terima kasih puan atas perkongsian. Sangat bermanfaat.

Ferryharith said...

Alhamdulillah, terima kasih pn di atas perkongsian yg sgt bermanfaat ini..

Vvvlynbbbb said...

Sangat bermanfaat membuat saya jadi rajin membaca almasurat terima kasih

sempoijer said...

Jazakallah..

Salam...sy nk jgk..emel sy:ainunatirahmohd@gmail.com said...

Alhamdulillah,besar pahala yg share ni

nur said...

Aamiinn ya Allah

Unknown said...

Alhamdulillah..in Shaa Allah istiqamah

Unknown said...

Alhamdulillah..semoga sentiasa dipermudahkan membaca almatsurat istikoma hingga akhir hayat Aamiin..

mbah kaboireng said...

Semoga semua diberkati..

nora said...

Alhamdulillah..terima ksh..smoga tuan beroleh pahala berpanjangan..

Unknown said...

BismillAhh akan ak cobq

Unknown said...

Tkasih semoga kita semu mdpt pahala dan istikoma mbaca doa2 ini hingga akhir hayat Aamiin..

Unknown said...

Tkasih semoga istikoma mbaca nya hingga akhir hayat Aamiin.,

Puding Jagung said...

Sy baru nk start semula. Selepas 2thn meninggalkannya. Smg sy istiqomah. Trm kasih tt. Sng nk baca lepas ni. Doakan sy

Unknown said...

Syukran🌹

Vitamin Syaza (VS) said...

Terima kasih sebab share di sini. 😊 Saya singgah untuk membacanya.

Unknown said...

Alhamdulillah..terima kasih tuan

LS said...

Alhamdulillah terima kasih yang membuat mathurat ini. senang nak access tanpa perlu install apps mathurat, semoga mendapat pahala yang berterusan.

Riobana chips official said...

Syukron

Unknown said...

Alhmdulillah.Terima kasih .semoga sukses dunia akhirat

Unknown said...

terima kasih kpd empunya blog. Ni orang kata pahala berpanjangan. insya Allah semoga dipermudahkan urusan semua

Unknown said...

Terima kasih... semoga sama2 kita dilimpah rahmat Ilahi...

Unknown said...

terima kasih 😊

Unknown said...

😊😊😊😊👍👍👍👍👍

Unknown said...

Alhamdulillah, terima kasih...

Unknown said...

terima kasih Puan. Hari2 sy buka blog puan utk baca mathurat. Minta halal dan semoga istiqamah smuanya.

Unknown said...

Semoga bermanfaat untuk kita semua. Terima kasih Puan. Sesuatu yg baik untuk saya. Mohon halalkan.Alhamdulillah. Amal jariah yg berterusan.

Unknown said...

Alhamdulillah

Unknown said...

Terbaik,hebat,bmf

Liza said...

Terima kasih dan dapat saya tahu apa itu Surah-AlMathurat

sarina said...

Alhamdulillah semoga pahala berpanjangan..

Unknown said...

Terima kasih..semoga Allah merahmati Kita semua dgn blog ini dpt mempermudahkan sy membaca Al mathurat.

Unknown said...

Alhamdulillah... Timekasih tuanpunya blog ini.. Kite memudahkan org lain allah akan memudahkan urusan kita. Aamiinnn

ThuLiReen said...

Terima Kasih atas perkongsian ilmu. Moga pahala jariah berpanjangan

Unknown said...

Terima kasih 💗

Unknown said...

terima kasih share. hari2 sy buka blog ni utk baca mathurat. semoga pahala berpanjangan kpd tuan tanah. alhamdulillah.

nur said...

Aamiinn..
Jazakallah

Terapi Ruqyah Rumah Sehat said...

Terimakasih

mama farah said...

Alhamdulillah, mudah tanpa buku doa

Unknown said...

Alhamdulillah mudah baca kat asrama bagi siapa bwk fone🙌🏻

Unknown said...

Alhamdullillah. Terima kasih diatas perkongsian yang amat bermanfaat ini. Moga sentiasa mendapat rahmat Allah S.W.T

Nur Hidayati said...

Alhamdulillah terima kasih

Ellyjulia said...

Tq atas ilmu yg dicurahkan.. Semoga anda sntiasa dlm keberkatan dn rahmat Allah

Unknown said...

Alhamdulillah atas perkingsiannya moga diberkati Allah ☺

pokya said...

Alhamdullilah. Musim covid ni marilah kita banyakkan berzikir.

Anonymous said...

Alhamdulillah semoga pahala berpanjangan..

Anonymous said...

InsyaAllah moga kita semua istiqamah dgn bacaan ni .. Terima Kasih and saya minta izin untuk share ya Puan

selasih230@gmail.com said...

Alhamdulillah. Terima kasih atas perkongsian yg bermanfaat ini. Semoga pahalnya terus mengalir sbg ladang amalan jariah tuan

ItaUjang said...

Alhamdulillah...tksh atas usaha mulia ini

Unknown said...

Alhamdulillah..terima kasih.
moga atas perkongsian..didoakan kebaikan berkekalan utk puan..

Annida Kesuma Ning Gusti said...

Masyaallah, semoga berkah 🤩

mizi said...

alhamdulillah semoga pahala yang berterusan untuk penulis blog ni.aminn

Unknown said...

Saya mohon izin puan untuk download sebagai amalan seharian. Semoga Allah limpahkan pahala berganda kpd puan, terima kasih.

Unknown said...

Terima kasih atas perkongsian yang bermanfaat. Semoga puan mendapat pahala yang berterusan atas usaha puan dan moga Allah puan sentiasa dalam rahmat Ilahi.

hafriz hakim said...

Thanks awkk

Cheria Holiday said...

Semoga istiqomah membacanya rutin

Unknown said...

Jazakallah hukhairon kathira ..

Unknown said...

Jazakallalhhh.terbaik.

Unknown said...

Alhamdulillah n Syukur pd Allah, tuan telah menaik turunkan bacaan ma'thurat ke website. Terlalu berharga n memudahkan utk kami baca walau di mana pun kami berada. In Shaa Allah, Allah akan membalas nya dgn sebanyak2 pahala n kebaikan pd tuan. AAMIIN.

Unknown said...

Izin copy ea

Unknown said...

Alhamdulillah,amin

Unknown said...

Alhamdulillahh terima kasih.. moga dipermudahkan segala urusan dunia akhirat kita semua ameenn

Bota Marketing said...

Alhamdulillah,terima kasih,thank you..sediakan Mathurat disini.

Unknown said...

Hanya Allah sahaja yang dpt mmbalas perkongsian ini... Thank you so much...

Unknown said...

Jazakallah khairan kathira,alhamdulillah, aamiin ya Allah

Unknown said...

Alhamdulillah atas perkongsian yang sangat berguna.

Ummu Aisha said...

Alhamdulillah atas perkongsian yang sangat berguna. Semoga Allah merahmati mu.. Syukran Jazilan

Unknown said...

Alhamdulillah..... terima kasih.

Unknown said...

Terima kasih.semoga Allah memberi ganjaran yang tidak putus2.aamiinn.

snabi said...

Semogaa kita sentiasa dalam lindungan Allah swt dan bebas daripada seksaan api neraka. insyaAllah . AMIN yaaa rabbal alamin. 💛

Unknown said...

Alhamdulillah terima kasihm. Semuga tuan dan puan sekeluarga sentiasa dalam limpahan rahmat Allah. Aamiin.

Unknown said...

Mohon disertakan doa mathurat.
Terima Kasih. Moga Alllah merahmati seluruh umat Nabi Muhammad S.A.W.. Amin

Unknown said...

Thanks you so much

Unknown said...

Alhamdulillah aemoga usaha murni ini diberkati Allah jazakaallah khair

Unknown said...

Tqvm..sgt bermanfaat

Afif Zahir said...

Alhamdulillahi rabbil alamin

Unknown said...

Alhamdulillah, muga² usaha ini diberkati Nya sll, tkasih bnyk² diatas perkongsian anda ini bersama sangat berguna serta dapat di menafaatkan oleh semua

Unknown said...

Alhamdulillah saya telah dpt membaca Al Mathurat pg ni dgn adanya upload yg tuan sediakan ini.
Jazzakallah.

Unknown said...

Alhamdulillah...terus beramal untuk kesejahteraan dunia akhirat...amiin.

Dini said...

Alhamdulillah...Terima kasih

Unknown said...

Alhamdulillah terima kasih atas perkongsian tersebut semoga perkongsian ini dapat memberikan manfaat kepada kita semua aminn🤗

Unknown said...

Alhamdulillah...

Unknown said...

Alhamdulillah.. Terima kasih..sy doakan semoga puan sentiasa dlm rahmat & perlindunganNya.. sy tumpang baca di blog puan.. semoga sy terus istiqomah..aaminn yra

Unknown said...

Tkasih semuga usha diberkati

Unknown said...

Alhamdulillah

Unknown said...

Alhamdulillah.. semoga Kita kekal istiqamah... Terima kasih atas perkongsian.

Rose Azaki said...

Alhamdulillah..terima kasih berkongsi..mohon izin utk baca ye puan.Semoga puan sekeluarga sentiasa dalam perlindungan & rahmat Allah swt.. Allahumma Aamiin...

Unknown said...

Sangat bermanfaat kepada orang yang tak tahu atau lupa..... Tq.....

Syamimi qurratuaini said...

Alhamdulillah.. Semoga amalan ini menjadi saham akhirat yang berpanjangan.. Cuma tak jumpa doa rabitah dalam ni

selasih230@gmail.com said...

Alhamdulillah.. Terima kasih atas perkongsian. Semoga puan dirahmati dan dilindungi Allah

Unknown said...

Alhamdulillah,terima kasih atas perkongsian...

Unknown said...

Alhamdulillah terima kasih atas perkongsian bacaan al-mathurat ini

Unknown said...

Btol, trima kasih kpd yg brkongsi

Unknown said...

doakan saya dan rakan ii dlm menghadapi SPM

Unknown said...

Alhamdulillah.Amat bermanfaat.Semoga kita termasuk dalam golongan yang dipelihara dan lindungan Allah swt Amin amin

Unknown said...

Alhamdulillah.Semoga kita termasuk dalam golongan yang sentiasa mendapat keredhaan dan keampunan Allah swt.Mendapat rahmat,petunjuk,bimbingan dan cinta Allah Ya Rabb Amin amin Allah hummma amin

Unknown said...

Aminn

Mahmud said...

Terimakasih sangat bermanfaat.

Unknown said...

terima kasih❣️,mintak izin save,semoga kita sentiasa mendapat keampunan dan keredhaan allah swt��❣️

Unknown said...


Alhamdulillah.. terima kasih

fie said...

Terima kasih...

Hafiz said...

Nak baca almathurat selalu buka blog ni. moga beroleh kebaikan. Amiinn

Unknown said...

Terima kasih selalu baca kat sini je almathurat senang,semoga pahala buat pemilik blog ni

Unknown said...

Alhamdulillah. Terima kasih kepada pemilik blog,semoga beroleh pahala yang berpanjangan, dan semoga kita semua terus istiqomah beramal

Unknown said...

Terima kasih sbb memudahkan sy dan lain2 mengamalkan bacaan almathurat pagi & ptg.. semoga diberi ganjaran pahala buat pemilik blog ni...

Unknown said...

Alhamdulillah sgt brmanfaat utk sy. Terima kasih

Unknown said...

Taqoballalah ... baru habis baca ... semoga Allah berkati usaha tuan.

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 217   Newer› Newest»

Blog Archive

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...